Vi som mange andre har hjemmekontor om dagen, og for mange kan det være både kaotisk og utfordrende. Ellen er Manager i revisjonsavdelingen vår og jobber for tiden hjemme med sine to barn. Vi har spurt henne hvordan arbeidsdagene går og om hun har noen tips til hvordan man kan tilrettelegge for en produktiv arbeidshverdag i disse tider.

 

 

rich text with image

Hvordan har det vært å jobbe hjemmefra så langt?

Det har mildt sagt vært en veldig spesiell tid, men jeg synes det har gått bedre enn forventet. Det å jobbe hjemmefra er jeg vant til, men da vi fikk beskjed om at skolen og barnehagen skulle stenges ble vi som sikkert mange andre usikre på hvor mye man skulle klare å jobbe med begge barna hjemme. Vi har to jenter, som er 8 og snart 5 år. Det vi fort skjønte var at vi måtte har noen faste rammer for dagene. Barna er vant til rutiner fra skole og barnehage, så vi har lagt opp til mye av det de er vant til der. Det er en del skolearbeid som skal gjøres og noe man må hjelpe til med. En god løsning er å finne aktiviteter til minstemann slik at man får jobbet samtidig. Vi er heldigvis to så vi kan bytte på med skolehjelp og å holde barna i aktivitet, også blir det så klart kvelder med jobbing. Praktisk sett går det fint å jobbe hjemmefra siden vi har alt elektronisk tilgjengelig. Allikevel er det klart at man savner kollegaene sine. Det blir jo ikke helt det samme å ha videomøter som å sitte i samme rom. Det skal derfor bli hyggelig å komme tilbake til kontoret igjen!

Det er ikke lett for hverken store eller små når hverdagen blir så totalt forandret, men jeg synes vi har kommet greit gjennom det så langt. Også er det selvfølgelig slik at det er noen dager som går bedre enn andre.

Hva er dine beste tips til et produktivt hjemmekontor?

  1. Stå opp til omtrent vanlig tid, gjøre de samme tingene som man ville gjort om man skulle på jobb. Hvis man har barn som er vant til å gå til skolen kan det være et tips å gå en liten tur med de før man starter på skolearbeidet. Dette kan kanskje være greit for voksne også.
  2. Legg en plan for dagen, prøv å holde på faste rutiner. La barna være med å bestemme litt. Hos oss har vi tatt skolearbeidet som må gjøres inne først på dagen og uteaktiviteter etter lunsj. Så kan man gå inn og jobbe litt til før middag. Og la barna være igjen ute hvis de er store nok til det.
  3. Husk å ta pauser. Det er lett å bli sittende for lenge uten de vanlige distraksjonene og kaffepausene på kontoret.  50 minutter på og 10 minutt av er et godt utgangspunkt.
  4. Hvis man har barn både i skole og barnehage, la de minste også få ha litt skole, men med egne oppgaver tilpasset dem. Hos oss har barna hatt en del skoleoppgaver som kan gjøres ute, som for eksempel å lete etter geometriske figurer, forskjellige typer «bingo», lage «naturkunst» og hinderløype.
  5. Finn et sted i huset som fungerer best for deg og familien som arbeidsplass. Hos oss har vi sittet samlet ved middagsbordet, men for andre kan det passe bedre og for eksempel dele dagen i to og sitte hver for seg på et eget sted.
  6. Husk å holde kontakten med kollegaer, og ikke bare via mail. Bruk videofunksjonen så man kan se hverandre :-)

 

Om du lurer på noe relatert til Koronaviruset kan du lese våre oppdateringer under vår innsiktside her

rich text with image