Tips fra vår HR avdeling

Ansettelsesprosess

Vi ønsker å gi deg inblikk i vår rekrutteringsprosess, slik at det blir enklere for deg som ønsker å jobbe hos oss. 

Vi anbefaler deg å tenke nøye gjennom hva du er interessert i og hva du trives å jobbe med. Vi har flere forretningsområder hos oss, så ta gjerne en titt på våre tjenester her på nettsiden.

Søk på stilling

Om du finner et forretningsområde som passer for deg og du er interessert i å jobbe hos oss oppfordrer vi deg til å søke på en ledig stilling. Disse finner du på nettsiden under «ledige stillinger». Vi ønsker at du søker gjennom det elektroniske søknadsverktøyet vårt, slik at du blir ivaretatt gjennom prosessen på en profesjonell måte. For å kunne vurdere søknaden din, ber vi om at du laster opp CV, søknadsbrev og vitnemål/karakterutskrifter. Når søknaden din er registrert, vil du motta en bekreftelsesmail. Du vil høre fra oss senest innen 10 virkedager.

Hvem ser vi etter?

Våre mennesker deler en lidenskap for det vi gjør, og de kombinerer kunnskap og resonnementer slik at de kan gi råd som virkelig hjelper dynamiske organisasjoner låse opp sitt potensial for vekst. Som nyutdannet i Grant Thornton blir det forventet at du bidrar på disse områdene med det du kan fra dag en. Det betyr å ha evnen til å se de fine detaljene samtidig som du ser det store bildet.

En karriere i Grant Thornton handler om mer enn bare tallene - det handler om å gjøre en forskjell. Du får utfordringer, muligheten til å utvikle deg og søke å legge virkelig verdi til bedrifter. Gode ​​relasjoner og troverdighet er til syvende og sist det som gjør at virksomheten går rundt. Vi leter etter folk som er trygge, imøtekommende og har personligheten til å bygge en troverdig relasjon med våre kunder. Og selvfølgelig, du må være opptatt av å utvikle dine faglige kvalifikasjoner.

Sterke akademiske resultater er viktig, men ikke det eneste kriteriet vi vurderer. Vi ønsker oss engasjerte medarbeidere, så om du har brukt noe av studietiden på ulike verv/engasjement som har tatt tid, tror vi at dette er erfaringer som også vil komme til nytte i karrieren din. Det er opp til deg å vise oss hvordan du benytter deg av de erfaringene du har gjort deg så langt og hvordan du bruker disse erfaringene i en jobbhverdag.

Intervju

Dersom vi mener søknaden din og ferdighetene dine innfrir kravene våre, vil du bli kontaktet av vår HR-avdeling for et førstegangsintervju. Dette gjennomføres som regel av HR-ansvarlig og en manager fra det forretningsområdet du har søkt deg til. Dersom du går videre fra dette, vil du bli innkalt til et annengangsintervju, hvor du blant annet vil møte en av våre partnere. I løpet av intervjuene ønsker vi å bli bedre kjent med deg, samtidig som du skal få danne deg et oppriktig inntrykk av hvem vi er, både som selskap og som kommende kolleger.

Intervjutips

Målet vårt med disse intervjuene er å få et bilde av hvem du er, hvilken kompetanse du har, hva som er motivasjonen din for å jobbe jobb hos oss, og hvorvidt du passer inn i vår organisasjon. Det er derfor viktig at du på forhånd har tenkt gjennom følgende:

-          Dine gode og dårlige egenskaper og hvordan disse egenskapene passer inn i jobbsammenheng. Gjerne med eksempler.

-          Din motivasjon for å arbeide med tjenesteområdet du søker deg til (revisjon, regnskap, rådgivning, skatt), samt din motivasjon for å jobbe i Grant Thornton.

-          Tenk gjennom hva som er viktig for deg og forbered spørsmål du kan stille til intervjueren(e). Det kan være om hvordan vi jobber, kundene våre, bransjen vi er i, hvordan blir din rolle og din karriere.  Dette viser at du er engasjert og har satt deg inn i stillingen.

Tilbud

Dersom du er aktuell for den søkte stillingen vil du motta et tilbud. Om du velger å takke ja til tilbudet og starte hos oss vil du få en «fadder» som blir din kontaktperson i selskapet. På den måten holder vi kontakten med deg fram til oppstart slik at du får informasjon og i tilfelle du har noen spørsmål i perioden frem til oppstart. Noen uker før oppstart vil du få et program for de første ukene her hos oss. Fadderen vil fortsatt være der for deg i tiden etter oppstart.

Vi vil tilby deg konkurransedyktig lønn, som vil stige etter hvert. Vi kan også tilby deg ulike goder som du kan benytte seg av slik som pensjonsordning, reiseforsikring, rabatterte treningsmedlemskap og innkjøpsordninger.