Pernille Hals

Associate

Hvorfor valgte du å begynne i revisjon?

Jeg studerte i Skottland og der ble jeg kjent med Grant Thornton på universitetet. Flere av dem jeg studerte med begynte sine karrierer i Grant Thornton i UK og fortalte meg om spennende og varierte arbeidsoppgaver. Det å begynne å jobbe med revisjon gir meg verdifull kunnskap om næringsliv og innsikt i bedriftenes økonomiske prosesser og rutiner.

Hva liker du ved å jobbe hos Grant Thornton?

Vi var tre som startet samtidig og vi alle har tidlig fått mye ansvar. Vi har mye kundekontakt og ansvar for gjennomføring av ulike deler av revisjonen.

I kundeporteføljen min har jeg en god variasjon i selskaper, både store og små, samt fra ulike bransjer. Dette gir meg en unik innsikt i næringslivet.

Grant Thornton er et mellomstort firma med veldig bra arbeidsmiljø blant de ansatte. Vi er mange unge mennesker som har det mye gøy sammen, både på og utenfor jobb. Vi har et aktivt bedriftsidrettslag som arrangerer skiturer, utflukter og lavterskel idrettsarrangement.

Hva liker du best med jobben din som revisor?

Det kommer hele tiden nye utfordringer og problemstillinger som jeg må ta stilling til. I denne jobben blir man aldri utlært. Det første året var det viktig å lære seg revisjonsmetodikk og de ulike verktøyene vi brukte. Nå skal jeg lære bort dette til yngre medarbeidere, det er en ny oppgave og utfordring jeg må lære meg å håndtere på kort tid. Dette gjør at jeg stadig utvikler meg, ikke bare faglig, men også personlig.

Jeg vet også på sikt at det vil være muligheter for meg til å ta mer utdannelse, som MRR, og gode muligheter til å reise på utveksling til et Grant Thornton-kontor i utlandet.

Kan du beskrive menneskene du jobber med?

Jeg gleder meg til å treffe kollegaene mine når jeg kommer på jobb. De holder et høyt faglig nivå og er lette å spørre om hjelp. Og det har jeg gjort noen ganger de første årene mine. Kollegaene mine har alltid tatt seg tid til å hjelpe meg og nå er det min tur til å hjelpe de som er ferskere enn meg. I lunsjen møter jeg medarbeiderne fra de andre forretningsområdene våre også, og praten går lett, både om faglige og personlige tema.