Lær hvilke feller du må unngå fra gründere som har lykkes, og få et innblikk i hvordan investorer tenker. 

Fra startup til corporate

Program

8.00 Registrering, frokost og mingling.

 8.30 Velkommen og innledning ved konferansier.

Markus Tobiassen, journalist i Dagens Næringsliv

8.35 Patrik Berglund, gründer og grunnlegger av Xeneta.

Fraktteknologiselskapet Xeneta tilhører et eksklusivt knippe norske selskaper som har kommet seg til venturefinansiering, hvor det virkelig satses store penger. Gründer Patrik Berglund forteller om strategi, forhandlingsteknikk og fellene å passe seg for i arbeidet med å hente 100 millioner kroner.

8.55 Magne Uppman, investor og grunnlegger av Snö Ventures.

Hvordan vurderer en investor gründere som kommer for å be om penger? Magne Uppman gjorde gull av Google ved å bygge et av Norges beste selskap på søkemotorannonsering. I 2015 sluttet han og opprettet Snö Ventures, for å bruke pengene han tjente på å investere i tidlig fase i teknologibedrifter. Han vil fortelle hvordan han leter, og gi et par tips om tabbene du bør unngå når du pitcher en investor.

9.15 Bjarne K. Lie, Managing Partner Verdane Capital.

Hvordan kommer norske oppstartsselskaper seg til eliteserien? Norske Bjarne Kveim Lie er som partner i venturefondet Verdane Capital med å forvalte ni milliarder kroner. Men svært få norske selskaper kommer så langt at de blir kandidater for venturefondene. Hvorfor det?

9.30 Asgeir Johan Sørensen, Seriegründer og professor ved NTNU.

I samtale med Kristian Nørstebø, partner i Grant Thornton, forteller Asgeir om gründerselskapet Marine Cybernetics finansielle reise fra forskningsbasert idé til å lykkes med å skaffe penger til realisering og produktutvikling. Hva gjorde gründerne feil og hva gjorde de riktig i møte med investorer og finansieringsmiljøer? Hør den finansielle historien bak den norske suksessbedriften, og få med et par tips på veien.

9.50 takk for i dag

Stine Rebekka Vikesland
Tel: +47 23 36 60 11 Contact: