article banner
BLOGG

Siste tiden i Australia

rich text with image

Da har busy season for alvor startet i Sydney og jeg kjenner igjen atmosfæren på kontoret. Det er mye å gjøre og spennende oppgaver og vi får virkelig tatt del i alt fra diskusjoner med kunder, får ansvar for å påse fremgang i revisjonen ved å coache team medlemmer som har mindre erfaring og rapportere til manager og partner på oppdraget. Det er ganske overveldende med mye informasjon man skal prosessere og i tillegg regler og lover man ikke har vært borti tidligere. Det er absolutt en bratt læringskurve og til tider litt overveldende!
Men det er som forventet når man jobber på en kunde med ca. 3,5 milliard i omsetning. Jeg er for tiden ferdig med 3 av 4 uker på oppdraget og ser at det dag for dag kan ferdigstilles flere arbeidspapirer man har jobbet med over de siste ukene.

 

Ukedagene nå for tiden går som regel med til jobbing og soving, mens helgene er tid for sosialt og hygge! Vi er en kul gjeng med secondees her på 10 stykk som finner på mye gøy! Alle er sosiale og enkle å få med på ting. Vi har hatt grilling hos en av de fra UK som bor ved Bondi Beach og vært en helg i «Gold coast» og Brisbane, hvor vi tilbrakte lørdagen i Warner Bros Movie Theme park. Her var det berg og dalbaner og Disney show. Et par i gruppen tok de bare et par ganger, mens resten koste seg helt til parken stengte. Deretter var det en kjapp tur innom hotellet for å gjøre seg klar til middag etterfulgt av en runde med bowling, hvor undertegnede knuste resten (snikskryt). 
Søndagen var det en sliten gjeng som nøt solen i botanisk hage, alt i alt en innholdsrik og flott helg! Og Brisbane syns jeg i hvert fall var en veldig fin by.

rich text with image

Vi har også hatt norsk taco kveld her for et par uker siden hvor vi stelte til langbord og alle fikk smake på Norges uoffisielle nasjonalrett kan man kanskje si, og det falt i smak. Ellers har vi også vært på Shrek quiz og er stadig rundt og tester nye restauranter og gode matopplevelser, noe det er mye av i Sydney!

 

Jeg har også hatt besøk av min bedre halvdel fra Norge i juli hvor vi blant annet var på Taronga Zoo og så på dyr inkl. kenguruer og akvarium og så på hai og var en tur til The Blue Mountains som ligger ca. to timer nord for Sydney. Det er en flott nasjonalpark med fine fjellformasjoner og hvor man kan ta tog ned langs fjellet, veldig kult! På turen opp lærte vi en fun fact om Australia og Burger King. Her nede heter det Hungry Jacks fordi når det ble startet opp hadde de ikke lov til å bruke Burger King navnet og etter mye frem og tilbake med dyre advokatkostnader og et oppgjør på ca. 6 millioner kroner kunne de endelig ta i bruk navnet. Dessverre til ingen nytte da det ble en total flopp å endre navnet. Dermed ble det værende Hungry Jacks og et par mill mindre på bok. Australia er også landet med flest McDonalds restauranter per innbygger!

 

Vi fikk også tid til å dra på en Australsk fotballkamp med Sydney Swans VS Adeleide Crows. Det er noe av det rareste jeg har sett noen gang. Man kan både sparke og kaste ballen og har til enhver tid tre poeng gående, en for hvor på målet man treffer som er tre muligheter, en for i hvilken høyde og en for noe annet vi aldri forstod. Veldig interessant å se på, og det tok oss ca. halve kampen å forstå hvordan poengene fungerte! Men det var god stemning og artig å oppleve.

 

Vi har også vært på hvalsafari utenfor Sydney. Dessverre fikk vi ikke sett så mye hval som vi skulle ønske, men vi fikk i hvert fall en fin båttur i solen.

rich text with image

I skrivende stund har vi kommet «hjem» igjen til Sydney etter en langhelg i Melbourne. Siden det er busy season ble det jobbing på fredag, noen av oss dro til Melbourne kontoret og jobbet derfra og andre jobbet fra den flotte Airbnb leiligheten vi bodde i som lå i 57 etasje i Central Business District og hadde fantastisk utsikt over Melbourne sentrum.  Helgen bestod av spennende matopplevelser som asiatisk fusion og kule utesteder på blant annet rooftop bar og pianobar. Melbourne er spesielt kjent for å ha mange gode restauranter og et bra uteliv, noe vi kan bekrefte med rimelig sikkerhet etter to dager med grundig testing. Vi har også dratt til Brighton Beach som er kjent for sine fargerike «hus» og gått langs vannkanten og selvfølgelig dokumentert dette i form av bildebevis.

 

Nå gjenstår det kun to uker med busy season og en revisjon til før jeg tar turen hjemover igjen til Europa og flotte Norge og Oslo. Det har vært en fantastisk opplevelse og erfaring å være her i Sydney de siste tre månedene, ikke minst få ta del i arbeidshverdagen til GT Australia, og jeg vet at jeg har lært masse som jeg tar med meg hjem.

 

Helene