article banner
BLOGG

Oppdatering fra Australia

rich text with image

Jeg har allerede vært i Sydney i 4 uker og tiden så langt har vært veldig spennende og innholdsrik med utfordringer på jobb og mye sosialt med både kollegaer og andre secondees.

Forrige uke var jeg ute hos kunde for første gang, kunden er en klubb som er en ganske vanlig greie her i Australia. Det er et møtested for mennesker i alle aldre og livssituasjoner og består av lokaler med restaurant, cafe, Casino, treningssenter osv. Vi har ikke noe helt tilsvarende hjemme, så det var en utfordring å gjøre planlegging til revisjon ved å gjøre kartlegging av interne prosesser og rutiner samt opparbeide og dokumentere en forståelse av virksomheten i detalj. Det var gøy å treffe kunden og også få lov til å få så mye ansvar på en ny kunde.  Kundekommunikasjonen ser jeg mange likheter med som i Norge, det som gjør kommunikasjonen utfordrende iblant er at de er veldig glade i forkortelser her! Så google har også blitt flittig brukt de første ukene. En annen utfordring er at kundene er mye større, kjenner at jeg får øvd litt på Excel kunnskapene mine og det gjøres også mye sampling.

Arbeidsmiljøet og menneskene her er like hyggelige som hjemme og jeg ser mange likheter med måten de jobber på ut mot kundene sine og internt med sine kollegaer. Alle syns det er veldig stas å ha secondees her igjen, spesielt fra andre land enn UK og US som er det de oftest har. Det er også tydelig at de har mangel på arbeidskraft, så det føles gøy å kunne bidra både med arbeidet som må gjøres og med annen kulturell innflytelse.

rich text with image

Utenom jobb har det også skjedd en hel del. Lina og Mathieu fra GT Belgia kom for et par uker siden og vi har vært ute og spist middager sammen og blitt godt kjent. Forrige uke kom også Silje og Sesilie fra GT Norge.  Nå er det bare to short-term secondees som ikke har kommet enda, og de kommer i løpet av helgen. Vi kommer godt overens med de andre secondeesene og det er spennende å utveksle erfaringer rundt hva de også syns er likheter og ulikheter i Australia sammenliknet med hjemme. Vi har vært en tur til Manly Beach med ferge fra Sydney havn, en veldig fin båttur. Ellers var vi denne uken på pubquiz og gjorde det sånn tålelig bra, men vi hadde det veldig gøy!

Jeg har også hatt team event med mitt team her, vi var ute og spiste middag på en veldig koselig takterrasse etterfulgt av paint and sip. Det var en hyggelig kveld, selv om jeg tror jeg skal være glad for at jeg er revisor og ikke kunstner..

Vi har så smått begynt å planlegge noen helgeturer til blant annet Melbourne og Brisbane så det blir noen spennende uker fremover!

 

rich text with image

 

GT Australia hadde det årlige ballet som er tradisjon her og avholdes før årsoppgjøret starter 1. juli, som ikke har vært avholdt siden 2019 grunnet korona. Da kom finstasen på og det var god mat og drikke på en restaurant ved broen i Sydney med en nydelig utsikt! Det var også mye mingling og veldig gøy å møte så mange nye mennesker, det var til og med en norsk jente som jobber i consulting i GT Australia som vi kom i prat med.

Nå gleder jeg meg til å møte de siste jentene og til å bidra med revisjonen av en av Australias største advokatfirmaer neste uke.

 

- Helene Hansen