article banner
Grant Thornton Informerer

Grant Thornton Informerer 4/18

En travel høst er over, og julen er rett rundt hjørnet. For meg har det vært en ekstra spennende høst med nye utfordringer, siden jeg nylig har begynt å jobbe i Grant Thornton.

Grant Thornton er i stadig vekst, og jeg gleder meg til å hjelpe både eksisterende og nye kunder med alle mulige skatteutfordringer. Vårt mål er å være den foretrukne rådgiver for våre kunder innen revisjon, regnskap, skatt og rådgivning. Med våre tjenester leverer vi helhetlige løsninger til våre kunder. Ta gjerne kontakt for en prat om skatt med oss i Grant Thornton!

Apropos prat om skatt, dersom du har hatt tanker om å samle dine aksjeinvesteringer på en aksjesparekonto, bør du sørge for å få gjort dette før nyttår. Da er det nemlig siste frist for å flytte aksjer og aksjefond du har til en aksjesparekonto, uten at det utløser skatt. I forbindelse med statsbudsjettet, er det også foreslått en del andre gunstige endringer for aksjesparekonto. Dette kan du lese mer om i denne utgaven av bladet. Trenger du hjelp til å ordne dette før årsskiftet, ta kontakt med oss!

Dersom aksjesparekonto ikke er aktuelt for deg, er du kanskje blant dem som må sjekke at din kontantsalgsløsning er lovlig fra 1. januar neste år. Da trer regelendringer i kraft når det gjelder krav til kassasystemer. Les mer om dette i artikkelen “Er kontantsalgsløsningen din lovlig fra 1. januar 2019?”
Nå er også tiden for å vurdere justeringsforpliktelser for merverdiavgift, for selskaper som har større eiendeler som inventar, maskiner, andre driftsmidler eller fast eiendom.

Dette er bare noen smakebiter på de interessante fagtemaene og nyhetene du finner i denne utgaven av bladet, og som er særlig aktuelle nå. I tillegg byr vi på en førjulsartikkel med råd for både kropp og sjel. Denne kan være nyttig å ha i bakhodet når julefreden senker seg og inntak av god mat og drikke for mange av oss blir en del høyere enn ellers i året.

La allikevel ikke dette legge en demper på julestemningen. Før vi går inn i den travle tiden med årsoppgjør, er det tid for å senke skuldrene og nyte den fine juletiden sammen med familie og venner.

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god jul når den tid kommer, og lykke til med årsoppgjørsarbeidet på nyåret!

Heidi Sulusnes

Advokatfullmektig Grant Thornton Norge