article banner
Grant Thornton Informerer 4/20

Grant Thornton Informerer 4/20

Anne Jorun Oldereid Anne Jorun Oldereid

2020 har vært et utfordrende år for mange, og de fleste har følt på savnet av kolleger, familie og venner. Mange bedrifter har slitt med inntektsnedgang, permitteringer og smittevernregler. Nå går dette spesielle året mot slutten, og det er på tide å se fremover mot et nytt år.

Vi får alle håpe at 2021 blir året vi kommer tilbake til (relativ) normal drift igjen, og at sårene etter pandemien ikke blir for dype.

Med avslutningen av et år kommer også forberedelser til å avlegge regnskap for året som er gått. I denne utgaven av Grant Thornton informerer kan du lese om hva som bør forberedes, samt noen råd rundt hva som blir spesielt i et regnskap avlagt under en pandemi.

Videre gjennomgås de viktigste prinsippene for verdsettelse av eiendeler i balansen, og tips til god dokumentasjon. Skulle dere ha behov for veiledning, er det bare å ta kontakt med din rådgiver hos Grant Thornton.

Mange kommer også til å savne julebordet i år – i denne utgaven av Grant Thornton informerer får du en kort oppsummering av reglene for skattefritak
ved for eksempel gavekort til ansatte i stedet for julebord.

Med et nytt år kommer også nytt statsbudsjett – i denne utgaven kan du lese om de viktigste endringene for personlig skattepliktige. Videre er det vedtatt nye regler rundt mellombalanser – fra nyttår skal disse sendes inn til

Regnskapsregisteret, dette kan du også lese om i denne utgaven.
Avslutningsvis vil alle vi i Grant Thornton ønske alle våre kunder en riktig god jul og et godt nytt år!

God lesning!