article banner
Svensk toppsjef blir ny global leder for Grant Thornton International

Svensk toppsjef blir ny global leder for Grant Thornton International

1. januar 2018 tiltrer Peter Bodin, tidligere administrerende direktør i Grant Thornton i Sverige, stillingen global CEO i Grant Thornton International (GTIL) - en av de største sammenslutninger av revisjons-, regnskaps- og konsulentfirma med over 47.000 ansatte i 130 land.

Peter Bodin vil inneha rollen som global CEO de neste fem årene. Han etterfølger Ed Nusbaum, som ved utgangen av 2017 forlater sin stilling etter åtte år (det er en valgt stillingsperiode på fem år som deretter kan forlenges i ytterligere tre år). Bodin blir GTILs første administrerende direktør som ikke kommer fra selskapene i USA eller Storbritannia, som grunnla Grant Thornton i 1980.

- Det er utrolig spennende å få den fantastiske utfordringen med å lede vår internasjonale organisasjon til neste nivå, sier Peter Bodin. Jeg er ydmyk oppdraget og føler meg beæret over å ha fått organisasjonens tillit. Jeg er overbevist om at man bygger en bærekraftig virksomhet gjennom de rette menneskene, god ledelse og kultur. I min rolle som leder, vil jeg jobbe for et miljø der alle Grant Thorntons medarbeidere rundt om i verden samarbeider med hverandre, våre kunder og andre interessenter, for å skape verdens beste kunnskapsbedrift med en innovativ og tydelig merkevare som utnytter alle muligheter som ligger i de digitale samfunnsendringene.

Jan Møller, leder av Grant Thornton Norge, kommenterer tiltredelsen slik: - Som tidligere styreleder har Peter inngående kjennskap til den globale organisasjonen og innehar tillit blant våre medlemsselskapers toppsjefer. Han er kjent for sin åpne lederstil og evne til å oppnå god kontakt med mennesker på alle nivåer, og jeg tror hans lidenskap for mennesker og lederskap vil appellere til neste generasjon i Grant Thornton.

Ed Nusbaum, den nåværende CEO, legger til: - Jeg er glad for at styret har valgt en sterk og innovativ leder som Peter, som vil inspirere Grant Thorntons medarbeidere, kunder og lokalsamfunn over hele verden. Jeg har jobbet tett med ham i årenes løp, og jeg er overbevist om at han er den beste til å videreføre vår strategi "Growing Together 2020" og til å utvikle en spennende fremtid for vår verdensomspennende organisasjon.

Grant Thornton Norge er en revisjons, regnskaps- og rådgivingsgruppe med en visjon om å bidra til et nyskapende og bærekraftig næringsliv. Gruppen har kontor i Oslo i Norge og er medlem i Grant Thornton International Ltd, en av verdens ledende organisasjoner av selvstendig eide og styrte revisjons- og konsulentselskap med over 47 000 medarbeidere i mer enn 130 land. Medlemsbedriftene tilbyr revisjon, regnskap, skatterådgivning, og annen bedriftsrådgivning.


Om Grant Thornton International Ltd
Grant Thornton International Ltd (GTIL) en av verdens ledende organisasjoner av uavhengig eide og styrte regnskaps- og konsulentfirma som hjelper dynamiske bedrifter og organisasjoner til å realisere sitt potensial for vekst. Medlemsbedriftene har en sammenlagt årlig omsetning på 4,8 milliarder amerikanske dollar og over 47 000 medarbeidere i mer enn 130 land. De siste tre årene har GTIL vært den raskest voksende organisasjon blant de store nettverkene. Medlemsfirmaene tilbyr revisjon, regnskap, skatterådgivning og annen bedriftsrelatert rådgivning. Grant Thornton International tilbyr ingen tjenester til kunder, men dette håndteres av medlemsbedriftene.