Snipp snapp snute, så var tiden for internshipet til Vegard og Øyvind ute. Disse åtte ukene i Grant Thornton har fløyet like fort forbi som vindkastene i høst, men likevel sitter vi igjen med utrolig mange gode minner og verdifull erfaring fra denne tiden.

Vi var veldig spente på om det var mulig og gjennomføre internshipet som følge av COVID-19. Gleden var dermed stor da vi fikk bekreftet at det ble internship. Den første dagen ble vi tatt veldig godt imot av HR-ansvarlig og vi fikk hilse på de ansatte. Vi ble møtt av en utrolig hyggelig gjeng på kontoret de første dagene som virket både nysgjerrige, men også interessert i å bli like kjent med oss, som vi i dem. Dere fikk oss til å føle oss hjemme fra første øyeblikk, og stemningen på kontoret har virkelig vært upåklagelig!

 

Fire uker i Økonomiservice

Her ble vi overlatt til de to flotte mentorene våres i økonomiservice, Henning og Michelle. De ga oss et speed kurs på fire uker om hvilke temaer man vanligvis er gjennom som regnskapsfører i Grant Thornton. Her gikk vi gjennom alt fra bokføring, avstemming, lønn og utkjøring av lønn, årsoppgjør og andre tjenester Økonomiservice tilbyr. Vi fikk god gjennomgang av de ulike temaene, og deretter jobbet vi gjerne selvstendig med relevante oppgaver til de ulike temaene. Det var veldig kjekt med en oppfriskning av temaer og områder som vi var gjennom tidlig på studiet, som vi dermed kjente oss igjen i og ikke minst fikk se hvordan praktiseres i næringslivet. Vi fikk også introduksjon til noen av de vanligste regnskapssystemene som brukes, såvel nye som gamle. Her må vi bare takke Henning og Michelle for god opplæring og hvor mye tid de satt av til oss. Mange morsomme øyeblikk med dere å se tilbake på i ettertid! 

rich text with image

Fire uker i Revisjon

Den siste halvdelen av internshipet har foregått i revisjonsavdelingen, og her startet vi samtidig som mange av de nyansatte innen revisjon. Vi må bare få lov til å si at dette virker som en dyktig og fin gjeng, og sånn sett en god match for Grant Thornton videre. Revisjon som fag og yrke var så og si helt ukjent for oss begge før vi startet, og som vi har hatt lite erfaring med fra tidligere. Det gjorde oss ekstra nysgjerrige på hva dette innebar. Det har derfor hjulpet at vi fikk en grundig innføring med solid kursing fra dyktige revisorer med ulik fartstid i selskapet, samt gjennomgang av revisjon fra A til Å med Helene. Sammen med mentorene våre i revisjon, Hanne og Kristiane, har vi også fått vært med på opptaksprosessen av nye klienter og en annen spennende interim-revisjon. Her har det vært mye nytt å sette seg inn i for vår del, og da er det fint at Hanne og Kristiane har vært veldig behjelpelige og positive. Tusen takk!

 

Over all forventning

Gjennom åtte uker har vi erfart at det er veldig tilrettelagt for å stille spørsmål i Grant Thornton, og man får ofte svar på mer enn det man lurer på. Dette er en kultur som har gjort det veldig lærerikt og interessant for oss. Vi har opplevd et veldig inkluderende arbeidsmiljø, som har gjort det enklere å samarbeide og løse oppgaver. Vi må også få skryte av det sosiale utenfor jobb, her har vi vært med på blant annet bursdager, lønningspils, minigolf, dart og bowling. Dette har vært både morsomt og vi har blitt enda bedre kjent med de ansatte. Som følge av COVID-19 har det vært begrenset med muligheter for hva man kan gjøre, men vi føler vi har gjort overraskende mye morsomt likevel. Det tyder på at Grant Thornton har stor gjennomføringsevne og vilje til å tilpasse seg. Som regnskapsfører eller revisor har man ofte mange timer foran “skjermen”, og da er det fint at man i Grant Thornton har mulighet til å koble litt av med blant annet bordtennis, en prat med kollegaene eller bøy og tøy. 

rich text with image

Denne perioden har vært preget av mye usikkerhet, og vi har opplevd at Grant Thornton har tilrettelagt så godt det lar seg gjøre for oss. Det har gjort at vi har fått mye ut av internshipet! Vi ser tilbake på denne perioden som utelukkende positiv og vi anbefaler virkelig de som er nysgjerrige på karriere innen regnskap og revisjon om å søke internship hos Grant Thornton!

 

Takk for oss!

Vegard og Øyvind