Interns i Grant Thornton Norge

På null komma niks var vårt eventyr som interns i Grant Thornton over. Tiden her hos dere har gått fortere enn tiden Karsten Warholm brukte på 200m hekk under OL 2021, men vi sitter likevel igjen minst like stolte og flinke som det han er.  

Vi var veldig spente på det som ventet oss og utfordringene som stod for tur. Den første dagen tilbragte vi med HR-teamet og fikk en innføring i Grant Thornton’s verdier og kultur. Denne dagen fikk vi også møte de åtte mentorene vi skulle tilbringe mye tid sammen med de neste åtte ukene. Den første uken ble vi kjent med mange nye ansikter, som var minst like interessert i oss som det vi var i dem. Dette bidro til at vi fort følte oss som hjemme og at vi var en del av GT-gjengen.

 

Økonomiservice

Første dagen hos Økonomiservice gikk til å bli kjent med de fantastiske mentorene våre, Dian, Ida, Benedikte og Sahar. Mentorene hadde lagt opp en lærerik plan som bestod av varierende arbeidsoppgaver som skulle gjennomføres de neste fire ukene. Temaene vi gjennomgikk var bokføring, avstemming, lønnskjøring, årsoppgjør, samt andre relevante oppgaver knyttet til tjenestene Økonomiservice tilbyr. Etter å ha gjennomgått alle temaene, fikk vi utdelt et case. Dette ble en enkel oppgave å gjennomføre da vi hadde fått en helt fantastisk opplæring av mentorene våre. Etter disse fire ukene har vi fått et unikt innblikk i en regnskapsføreres arbeidsoppgaver, og fått knyttet teorier vi har lært på studie i praksis. Vi ønsker her å rette en stor takk til våre mentorer, for veldig god opplæring, samt oppfølging med arbeidsoppgaver og case gjennom de fire ukene med dere.

rich text with image

Revisjon

Den siste halvdelen av internshipet foregikk på revisjonsavdelingen. Vi var alle spente og nysgjerrige på å starte i revisjon da det var et ukjent fagområde for oss alle. Vi var heldige og fikk være med på de nyansattes opplæringsprogram de første to ukene. Opplegget bestod av kurs i ulike programmer og systemer, samt en god innføring i arbeidsoppgavene til en revisor. Vi fikk også en grundig gjennomgang av revisjon fra A til Å. Vi ble deretter tildelt et case hvor vi skulle revidere et selskap selv. Dette bøy på ulike problemstillinger som gjorde det ekstra fint å ha flere mentorer å spørre om hjelp. Dersom mentorene ikke var tilgjengelige, var det andre ansatte som gledelig ønsket å bistå med hjelp. De siste ukene har fløyet forbi og vi sitter igjen med mye ny kunnskap, arbeidserfaring, samt et unikt innblikk i en revisors hverdag.

rich text with image

Over all forventning

Fra første stund hos Grant Thornton har det vært et åpent og inkluderende miljø hvor man som ny blir tatt godt imot. Det har vært tilrettelagt for å stille mange spørsmål og vi fikk ofte svar på mer enn det vi lurte på. Dette har bidratt til en bratt læringskurve og gjort det enklere å jobbe selvstendig, men også i team.

Noe som har blitt satt ekstra stor pris på, har vært det sosiale utenfor jobb. Som interns har vi blitt inkludert i ulike aktiviteter som blant annet lønningspils, dart, quiz og gruppetrening. Dette har gitt oss muligheten til å bli godt kjent med de ansatte utenfor kontoret, og vi har fått oppleve det unike arbeidsmiljøet og samholdet i Grant Thornton.

rich text with image

Tusen takk for åtte fantastiske og lærerike uker! Dere har gitt oss et unikt innblikk i hvordan det er å jobbe som regnskapsfører og revisor. Disse verdifulle erfaringene tar vi med oss tilbake til skolehverdagen og inn i fremtidige jobbsammenhenger. 

 

Tusen takk for oss!

Martine H, Elisabeth, Helene og Martine G