Atter en gang er en flokk med interns ferdig med internshipet sitt hos Grant Thornton. Disse åtte ukene har gitt oss kompetanse innenfor regnskap og revisjon, samt mange fine minner og gøye opplevelser.

Ingen av oss hadde tidligere arbeidserfaring innen revisjon eller regnskap, noe som gjorde at det var vanskelig å ha mange forventninger på forhånd. Samtidig forventet vi å få vite mer om hva man faktisk gjør i praksis innenfor regnskap og revisjon og at det kom til å bli mye å sette seg inn i. Vi var også veldig spente på å bli kjent med gjengen her hos Grant Thornton.

Forventingene våre har blitt oppfylt med innholdsrike og travle dager - og det viktigste av alt er at vi har vi blitt tatt godt imot av en sosial og tillitsvekkende gjeng, samt fått en fantastisk oppfølging av våre mentorer som har fulgt oss gjennom opplæring, caser og alltid vært tilgjengelig for oss når vi har hatt spørsmål.

Regnskap hos Økonomiservice

Etter en introduksjonsdag som gikk til å bli kjent med arbeidsplassen, verdiene, kulturen og menneskene, startet vi på Økonomiavdelingen. Her ble vi tatt imot med åpne armer av de engasjerte og hjelpsomme mentorene våre, Elisabeth og Elise.

I løpet av et fireukers program fikk vi prøvd oss på sentrale regnskapsoppgaver innenfor lønn, MVA, bokføring, avstemming og periodeavslutning. Vi har fått godt innblikk i bruk av regnskapssystemer og andre relevante dataprogrammer. Avslutningsvis av tiden hos Økonomiservice ble vi tildelt case, som vi hadde det gøy med å løse. Her var det en fin balanse med opplæring og teori, og oppgaveløsning i praksis.

Revisjon

Den første tiden på revisjonsavdelingen var vi mye sammen med de nyansatte hos Grant Thornton, noe som var veldig kjekt, siden vi ble bedre kjent med dem. Med opplæring og kursing i revisjon, ble vi godt rustet til å jobbe med case den siste tiden av internshipet. Vi fikk bryne oss på årsrevisjon av reelle kunder, med god støtte av de flinke mentorene våre Heidi, Sesilie og Brigt. I løpet av internshipet, og kanskje spesielt hos revisjon, erfarte vi at ting skal kvalitetssikres gjennom flere ledd - noe som selvsagt er positivt. Det har vært veldig lærerikt med kommentarer og tilbakemeldinger. 

Selv om vi kanskje visste dette allerede, så har internshipet bevist at det ikke trenger å være kjedelig å jobbe med tall. 

Takk for oss

Gjennom internshipet har vi blitt inkludert på lik linje med alle som jobber her, og vi har fått være med på mange sosiale arrangementer. Vi har hatt det mye gøy sammen, og følt oss som en del av det gode arbeidsmiljøet de arbeider for å ha. Blant annet har vi vært med på lønningspils, mesterskap i bordtennis, dart, bowling, tapas og cageball.

Internshipet hos Grant Thornton har gitt oss utfordrende oppgaver å løse, og vi har fått mye større innsikt i hva som venter oss i arbeidslivet når vi er ferdig nyutdannede neste år.

Vi vil med dette rette en stor takk til alle hos Grant Thornton - ingen nevnt, ingen glemt - for at dere har vist dere å være omtenksomme, relasjonsbyggende og kunnskapsdelende. Til alle som vurderer et internship hos Grant Thornton kan vi sterkt anbefale å søke, du kommer til å lære masse, ha det gøy og bli tatt godt vare på :)

… og snipp snapp snute er eventyret for Marie, Mia, Erik og Linn hos regnskap og revisjon hos Grant Thornton ute!